torsdag den 14. november 2013

Kanel knas

Bedst når man nærmer sig December.






































Ingredienser:

Macorons bunde:
- 50 g. mandelmel
- 75 g. flormelis
- 30 g. sukker
- 1 æggehvide
- 1 tsk. kanel

Mørkchokolade ganache:
- 0,75 dl. fløde
- 100 g. mørk chokolade (70% helst)
- 2 tsk. honning
- kanel efter smag

Sådan skal det gøres:

Macarons bunde:
Step 1: Mandler smuttes og blendes til mandelmel.
Step 2: Mandelmel, flormelis og kanel blandes.
Step 3: Æggehviden og sukker piskes hårdt i 5 min.
Step 4: Marengsmassen og mandelmassen blandes let sammen.
Step 5: Massen kommes på sprøjtepose.
Step 6: Massen sprøjtes, som små cirkler, ud på bagepapir - ca. 20 (i alt 10 macarons).

Ganache:
Step 1: Fløden koges op.
Step 2: Fløden hældes over chokoladen.
Step 3: Der blandes rundt med en ske indtil alt chokoladen er smeltet.
Step 4: Honning og kanel blandes nu med.
Step 5: Ganachen afkøles.

Når begge elementer er helt kølet af piskes ganachen igennem, for at undgå klumper.
Den puttes på sprøjtepose og sprøjtes på hver anden bund.
Herefter samler man macarons'ne og presser let på dem.

Prikken over i'et: Macarons'ne bliver strøet med kanel.

ps. Der er blevet fundet inspiration hos den talentfulde Maja fra chocolat.dk - TAK

Ingen kommentarer :

Send en kommentar